
250 g mandler, med eller uten skall
250 g sukker
2 dl vann
Olje til smøring
Smør en langpanne godt med nøytral olje.
Kok opp mandler, sukker og vann i en kjele
Rør GODT underveis, vannet vil etterhvert fordampe og
sukkeret smelter. Først ser sukkeret litt tørt og hvitt ut, men etterhvert får du den
klassiske brune og brente fargen.
Hell blandingen over i langpannen og avkjøl. OBS varmt varmt!!
Skill mandlene fra hverandre med gaffel mens de fortsatt er varme.
Legges i kakeboks eller fine tette glass.
Veldig enkelt og veeeldig gode :)
Nydelig og enkel julesnacks |

2 dl sukker
2 dl fløte
2 dl sirup
50 g smør
Konfektformer
evt hakkede skåldede mandler
En porsjon good tålmodighet
Bland sukker, fløte, sirup og smør i en tykkbunnet kjele.
Kok opp under lokk, og rør godt hele tiden.
Koketid fra 30- 60 minutter.
Massen er ferdig når det er blitt til en litt tykk og seig røre.
Drypp litt masse i kaldt vann. Hvis den kan rulles til en kule er massen ferdig kokt.
Ha massen over i dekorative konfektformen og sett til avkjøling i ett par timer.
Du kan selfølgelig ha massen over i en liten form og la det stivne der. Da kan du skjære de
ut og ha de i cellofanpapir.
Disse karamellene smaker best hvis de har vært i kjøleskapet før servering!
Konfektformer som egner seg til karamell |

Bunner:
500 g kransekakedeig
Trøffelkrem
330 ml kremfløte
150 g kokesjokolade
Glasur:
4 ss delfiafett
100 g smeltet sjokolade
Start med å kjevle ut kransekakedeigen. Stikk ut små rundinger, eller småhjerter fra form. Ca 1 cm høye. Legg på stekebrett. Stekes på 210 grader i 7 minutter. OBS! Følg med, de kan lett bli brente
Lag trøffelkrem ved å koke opp fløten. Trekk av kjelen fra platen og tilsett kokesjokoladen. Avkjøles i kjøleskap i ca 8 timer. Pisk opp blandingen dagen etter, og sprøyt på en god del trøffelmasse på kransekakene. Sett kaldt!
Lag glasur ved å smelte delfiafett og sjokolade i vannbad. Dypp kakene raskt nedi glasuren!
Kakene må fryses og taes opp like før servering da de tiner fort!
Nydelige og smakfulle kaker |
Men husk på å være obs på den varme karamellmassen , og sirupen til mandlene. Disse lekkerbiskene må lages uten barn til stede :)
Masse lykke til!!
Klem Kjerstin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar