lørdag 26. februar 2011

Delfiakake uten delfiafett






Delfiakake hører kanskje julen til, men hjemme hos oss går den under konfektkake.
Denne oppskriften er faktisk uten delfiafett og inneholder overaskende lite smør og sukker.
Men den smaker HIMMELSK, rett og slett :



175 gram mørk kokesjokolade
100 gram smør
1 egg
50 gram sukker
100 gram mariekjekse
evt revet appelsinskall
sukat og geletopper


1) Smelt sjokolade og smør sammen
2) Pisk egg og sukker sammen og rør
 inn sjokoladeblandingen.
3) Bryt opp kjekse og legg lagvis
 blanding og kjekse i en brødform
4) Settes i kjøleskap i ca 3 timer

Gled deg og nyt den med god samvittighet
God helg!

5 kommentarer:

  1. Men hallo, koffor lage du aldri sånn når æ kjæm på besøk da!??? ;)

    SvarSlett
  2. Koselig å finne bloggen din. Snappet opp at du hadde en på lørdag...
    Ta gjerne en titt på min blogg også lillemoo.blogspot.com

    Torild

    SvarSlett
  3. Hei Torild:)

    Så koselig du snappet opp det da ;) Blogging e arti! Men litt tidkrevende me to små ;)
    Kjempefine klær du syr. Reine meandi :P

    Ha ei fin helg!!!

    SvarSlett
  4. Hei igjen. Det ligger en award og venter på deg på bloggen min!

    SvarSlett
  5. Denne kaka er helt fantastisk, og den er blitt en fast tradisjon til jul hos oss. I tillegg til kjeks så har jeg valnøtter, marsipan, lakrisbåter og geléfigurer mellom lagene (jeg dobler oppskrifta), men prikken over i’en er appelsinskallet! Takk for himmelsk oppskrift!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...